2012-03-22

Легалізація в Італії "Декрет Флюссі" - 2012 - 2018

Доповнення за 2018 рік:   Легалізація в Італії -

 Decretto flussi 2018  ( Circolare del 17.01.2018 - Flussi d’ingresso dei lavoratori non comunitari nel territorio dello Stato per l’anno 2018 ).



За останній час в Італії відбулися помітні зміни в імміграційному законодавстві. Особливо це помітно по відношенню до іноземців, зайнятих на сезонних роботах в аграрному та туристичних секторах . "Флюс" на відміну від "Санаторія" передбачає саме офіційне подання роботодавцем запиту на залучення іноземної робочої сили в межах виділених квот з поданням конкретних даних на працівника якого той має намір запросити до себе попрацювати. Після
отримання дозволу, протягом наступних років працівник має усі шанси (не потрібно чекати виходу нових квот) автономно підписати контракт з роботодавцем й залишитися на короткочасне проживання в Італії й працювати за контрактом, а з часом й оформити довгостроковий вид на проживання у випадку самозайнятості чи при наявності довгострокового контракту на роботу.  

Запит подається через інтернет на сайті nullaostalavoro.interno.it, де його можна заповнити самотужки, так і за допомогою представників певних асоціацій та патронатів.

Сама Заявка передається до італійського консульства в Україні, куди Ви відразу може звертатися за відкриттям візи, як тільки на сайті domanda.nullaostalavoro.interno.it в запиті з'явиться статус "NULLA OSTA INVIATO ALL'AUTORITÀ CONSOLARE" (дозвіл передано в консульство). Щоб зайти на сайт вам необхідно володіти логіном та паролем (отримує роботодавець який подавав запит).а.

Кожний новий рік несе за собою в Італії певні політичні зміни а значить й риторику що до емігрантів й залучення робітників з інших кран в Італії. Опубліковано постанову із незначними змінами для тих щасливчиків, що зможуть  подавати заявки й легалізуватися. Мабуть як завжди день прийому заявок буде продовжено, проте рекомендується заповнити і подати відповідну форму-модуль у числі перших осіб адже конкуренція значна щоб попасти у допустиму квоту що виділена.

Додати нічого, адже більшість явно очікувала від чинного італійського Уряду значних поступок як це мало місце в усі попередні роки, більш інформації можна отримати ... -
Усю необхідну інформацію щодо заходів які передбачаються по легалізації завжди можна відшукати на офіційному сайті - http://www.interno.gov.it/it/notizie/decreto-flussi-2018-ingresso-30850-lavoratori-non-comunitari