2012-11-05

Італія надає пільги тим, хто утримує сім'ю в Україні... .


В Італії надаються додаткові пільги 

"Richiesta detrazioni fiscali"

з причини необхідності утримання українцями власної сім'ї в Україні.



Для тих хто сплачує податок -  податкові відрахування у 2012 році :

Прийміть до уваги, що можна звертатися в Патронат і добиватися пільг, якщо загальний річний дохід не буде перевищувати 2.840,51€ за рік на кожного члена вашої сім'ї. 

Закон дозволяє платникам податків отримувати податкові відрахування для чоловікадітей або інших членів сім'ї, якщо вони є вашими утриманцями.

Хто такі ваші утриманці :
- законна дружина або чоловік (не знаходяться в стадії розлучення);
- неповнолітні діти (свої чи прийомні і, навіть якщо вони не проживають разом із вами).
- утриманцями можуть бути і інші родичі (проте вони повинні проживати разом із вами): розведений чоловік або дружина, рідні онуки, батьки (рідні чи навіть усиновлені), ваші діти (навіть якщо вони одружилися), свекор або свекруха, рідні брати та сестри - (art. 433 del codice civile). Проте, ви маєте підтвердити це документально, що вони отримують від вас матеріальну допомогу - виписка із банку про перевід коштів на їх власний рахунок (для того, щоб фіскальні органи могли проконтролювати надходження коштів і вони не могли претендувати на інші пільги).


Відрахування на утримання чоловіка:
Для подружжя, як очікується, максимальне вирахування становить 800  у разі, якщо загальний дохід не перевищує 15,000  . Якщо сума вашого прибутку становить між 15,000 - 40,000 €, вам нарахують між 690 - 720 . Для більш високих доходів, сума відрахувань зменшується пропорційно, поки не дійдете до позначки "0" - це має місце, коли ви отримуєте дохід в 80,000  і вище.

Відрахування на утримання дітей:
  • 220  для дитини з обмеженими можливостями, визнаних таких відповідно до Закону № 104/92;
  • 200  на кожну дитину, коли у вас більше ніж три дитини.
Відрахування на інших членів сім'ї:
Максимальна сума відрахування надається для будь-якого іншого члена сім'ї і становить 750  , в пропорції до доходів що не перевищують суму 80,000  в рік оподатковуваного доходу, використовуючи наступну формулу: 750 х (80.000 - загальний дохід) / 80000



Які документи необхідно підготувати:
Сodice fiscale (tessera) dei familiari per i quali si richiede il carico (податковий код, який необхідно запросити в Agenzia di Entrate, навіть якщо ваша сім'я не проживає в Італії): i lavoratori extracomunitari residenti, che vogliono fruire di detrazioni, devono richiedere l' attribuzione del codice fiscale dei familiari agli uffici locali dell'Agenzia delle Entrate, che rilasceranno il codice previo esame della richiamata documentazione).
Dati anagrafici dei familiari per i quali si richiede il carico (підтвердження - свідоцтвo про народження, шлюб, розлучення, і т.д.).
Довідка про річний дохід особи, яка перебуває на утриманні.  
Якщо ваша сім'я проживає за кордоном (в даному випадку в Україні), то необхідно мати документи з країни їх проживання перекладені на італійську мову завірені нотаріально та апостильовані в Італійському консульстві що знаходиться в Україні. 
                                                                                                 
До уваги: 
Можна подати нарахування пільг на одного із батьків (100 відсотків), або на двох разом (як приклад 50х50),  не можна закладати на власний розсуд цифру що до отримання пільг подружжя (наприклад 20х80) - якщо подружжя працює в Італії, інколи це роблять щоб зменшити суму прибутків і отримати додаткові пільги.

У разі коли батьки розлучені, пільгу отримує той, хто утримує дітей та інших утриманців, які підлягають під пільгову категорію.

Починаючи з 2012 року в податковій декларації, є обов'язок інформувати роботодавцем зміну сімейних відносин своїх робітників (в т.ч. і народження дитини) на які претендує його робітник, якщо немає змін від попереднього року - не обов'язково подавати зміну.


Запит на отримання даних податкових пільг  може бути поданий на протязі всього календарного року без обмеження за часом, точний список документів ніде не вказується, тому що кожен випадок розглядатимуть окремо і вам видадуть окремий список у патронаті, щоб ви мали змогу зайнятися підготовкою документів до подачі.