2012-12-16

Італія потерпає у бідності ... !


"Ганебна" ситуація за рівнем життя - Італія потерпає !

Національний інститут статистики (ІСТАТ) у своїй доповіді вказується, що кількість італійців, які проживають за межею бідності наразі перевищує 8 млн 272 тис. чол. / усього  13,8% населення Італії.
При цьому в "абсолютній бідності" -  3 млн 156 тис сімей / або 4,6% всіх сімей.
У порівнянні з 2007 роком, в таких умовах проживало тільки 975 тис. сімей, кількість таких, що проживають у "абсолютній бідності" за цей період збільшилася у 34 рази.

Під абсолютною бідністю розуміються ті сім'ї, які не можуть собі дозволити придбати основні товари і послуги, необхідні для досягнення мінімально прийнятного рівня життя на Апеннінах. 
Рівень абсолютної бідності розраховується з урахуванням великої кількості показників, враховуючи чисельність та місце проживання членів сім'ї.

Приклад: так, сім'я з трьох осіб у віці до 59 років, яка проживає у міській місцевості в м. Анкона, буде вважатися абсолютно бідною, якщо її дохід не перевищує в місяць 1.192,88, а для сім'ї з двох чоловік цей місячний мінімум дорівнює 992,46.
Особливо високий рівень абсолютної бідності зареєстрований на півдні Італії і він досягає - 6,7% від загальної кількості сімей.
"Рекорд" належить області Базіліката - там, 28,3% бідних сімей. 

В два рази краще ситуація на півночі країни (3,6%) та в центральних районах Італії (3,8%).
У доповіді ІСТАТ містяться й інші цікаві відомості. В умовах загострення фінансової кризи фахівці уважно відстежують подробиці матеріального становища громадян. Наприклад, виявляється, бути неодруженим економічно не вигідно. Кошик витрат коштує дорожче для самотніх, причому в частині продовольства різниця досягає до 71% в місяць у порівнянні з сімейним бюджетом. Так, щоб "накрити собі на стіл" одинак ​​мінімально витрачає щомісяця 320, в той час як середня італійська родина (за середньостатистичним ital. сім'я складається з 2,5 осіб) витрачає на продукти харчування та напої мінімум по 187€ в місяць на чоловіка.