2012-07-24

Найдорожчі вишиті картини у світі. Вишиваємо разом...

А, чи знаєте про найбільш дорогу вишивку нашої співвітчизниці, ту за яку було запропоновано рекорду ціну ?

Це, вишита картина "Княжна Тараканова". ЇЇ вишивала майстер декоративно-прикладного мистецтва України і на це у неї пішло близько семи років. Всього у авторки, було виготовлено кілька робіт. Вишивка демонструвалася на виставках у Греції, на Кіпрі, Туреччини, Єгипті, Італії, Іспанії. Проте успіх картин був приголомшливим саме в Італії. Із джерел, саме за словами начальника оргвідділу Азовського морського пароплавства Федотова, за картину «Княжна Тараканова» ще у Єгипті була запропонована сума у 5 000 000 $. Причому потенційному покупцеві ця вишита картина настільки сподобалася, що отримавши відмову, він спеціально за нею прилетів до Італії і благав її  продати. Але, враховуючи специфіку тих часів, йому відповіли відмовою, а картину перевезли в Росію до Ермітажу ... .    


 Оригінал картини побачити тут -  "Княжна Тараканова".



Автор Боднарева О.С. (1923-1997)
 вишивка  
Княжна Тараканова, робота від 1960 р.,
вишивка шовковими нитками метод художня гладь.
Розмір картини 64х82 см.


А тепер декілька слів про комерційну вишивку "шовком по шовку".   




Проте, мабуть й досі нікому не вдалося переплюнути китайських майстрів-вишивальниць, які ось уже 2000 років зберігають в секреті своє стародавнє мистецтво двосторонньої вишивки, що зародилося у місті Сучжоу та яку в змозі виконувати лишень обрані. 

Найлегша робота над якою трудяться рукодільниці, така займає у них від півроку до півтора року часу, а маштабніші роботи творяться роками й потрапляють до колекцій поціновувачів мистецтва та передаються уже із покоління в покоління.

Над масштабними роботами трудяться декілька трудівниці групами, проте у звязку з тим що техніка в усіх є одинаковою, а секрет-то один на усіх, в результаті цього неможливо визначити де кольори переходять один в одного і хто приклав руку до цього, так професійно та якісно виконано роботу на шовку при тому ще й шовковими нитками. 

Основний секрет в тому, що майстри цього неперевершеного мистецтва пишаються тим, що вони вміють вишивати та вплітати вузли ниток, тому ніколи не можна зрозуміти, де саме є лицьова сторона а де виворіт картини. Найдорожчі ж картини, які демонструють колекціонери, такі містять з обох боків зовсім різні за тематикою вишиті малюнки, коли на одному боці можна побачити симпатичного кота а обійшовши картину з іншого боку вам трапиться уже гілка сакури. Такі роботи виставляються на аукціонах, а їх ціна доходить до декількох мільонів .  
Тому й старанно приховують дану техніку вишивання майстрині від інших, доволячи свою техніку та швидкість до мистецтва художника... .


 


Продовження статей про вишивку, яка носить комерційних характер та має неабиякий успіх - читайте із часом у нас... .




ukr.gazzeta.italia@gmail.com

Об'єднуємося за для для популяризації та реалізації
вишитих творів та інших робіт виготовлених ручним методом
 в межах Італії 



 Для отримання необхідної інформації кликни саме тут 
https://www.disegno-ricamato-italia/2018/post/italia/українська-вишивка