2012-06-06

Посилки із Італії коштуватимуть у три дорога... !


     На українській Митниці почали діяти нові правила щодо харчових продуктів. Тепер наші громадяни зможуть ввозити по одній упаковці кожного продукту і на суму не більше 200 євро - це регулює постанова уряду Миколи Азарова, яка була прийнята від 21 травня 2012 за № 434 "Обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України харчових продуктів для власного споживання") .
     Так, згідно із Постановою, громадяни зможуть ввозити через митницю України продукти харчування для власного споживання тепер на загальну суму, що не перевищує еквівалент 200 € на людину. Зовсім ще недавно, при прийнятті нового Митного кодексу у пресі були чути схвальні відгуки про те, що Кабмін та Президент "запропонував" перевести тамтешню службу на голу заробітну плату позбувшись фірм "посереднків" при розтаможуванні товарів, які слідують на нашу територію... . Усі ми, мали б відчути полегшеність від таких змін в боротьбі із корупцією, проте, уже 21 травня Микола Азаров підписує Постанову уряду за № 434, яка стосуються обсягів та порядку ввезення громадянами на митну територію України харчових продуктів для власного споживання. Стає зрозуміло, що дане нововведення покликано не тільки навести порядок в обігу між Україною і її сусідами, а також на відкуп "залишити" тамтешнім службовцям хоч якусь можливість для поповнення втраченого "кишеньковими" коштами у знак підтримки в передвиборній компанії, у час економічної та політичної кризи, що назріває в Україні... .

Для ознайомлення : 
 Затверджено дозвіл на такі обсяги ввезення харчових продуктів :
 - в упаковці виробника - у кількості не більше ніж одна упаковка або загальною масою, що не перевищує 2 кг кожного найменування на одну особу;
 - без упаковки - у кількості, що не перевищує 2 кг кожного найменування на одну особу;
 - без упаковки - неподільний продукт, готовий до безпосереднього вживання, у кількості не більше ніж по одному найменуванню на одну особу.
З  1 червня   діє в Україні   новий Митний кодекс !    
                                                                         

                                                                    Без коментарів... .